10 trükk, hogy tényleg több könyvet olvass el 2018-ban!

10 trükk, hogy tényleg több könyvet olvass el 2018-ban!

img-1249.jpgRengetegen kérdezik tőlem, hogy van időm olvasni a híradó mellett. Pedig van. Lehet időt szakítani rá, ha megvannak a trükkjeid, és tudatosan csinálod. Lehetsz te is olvasó. Motivációként lehetne ez például a 2018-as fogadalmad így januárban, nem? Ehhez ajánlom segítségül a Nincs időm olvasni kihívást, amely tulajdonképpen erre épül. Adok most néhány tippet, felsorolom a trükkjeim, hogy én hogyan csinálok időt az olvasásra. Ez a saját énidőm! Legkedvesebb perceim. De lehet a tied is. Másolni ér!  

 

10 trükk, hogy tényleg több könyvet olvass el 2018-ban! Tovább
Amiért a könyvmolyok megőrülnek: egyedi pecsét a könyveidbe! Saját ex librist mindenkinek!

Amiért a könyvmolyok megőrülnek: egyedi pecsét a könyveidbe! Saját ex librist mindenkinek!

nincs_idom_olvasni2.jpgÚj őrület ütötte fel a fejét! Az igazat megvallva újnak nevezni tévedés, hiszen az első ex librisek már a 16. században megjelentek, majd a 20. században fénykorukat élték, de ma ismét, egyre népszerűbbek. Noha az okostelefonok, önvezető autók és e-könyvek világában elsőre divatjamúltnak tűnhetnek a pecsétek, ez egy hatalmas tévedés! Egy könyvmolynak aligha kell megmagyarázni miért is csodálatos dolog, ha van egy egyedi ismertető jeled, amit kívánságod szerint gyártanak le, a neved is szerepel rajta, hogy aztán ezzel az összes könyvedet megjelölhesd. Lehet ez csak felirat, vagy egy helyes szimbólum. Na de hogy mit kell tudni a könyves-pecsétekről, milyen volt Ernest Hemingwayé és hogyan lehet sajátod, arról egy pecsétkészítő grafikust, az ArtiStamp megalkotóját, Káposztás Juditot faggattam.

Amiért a könyvmolyok megőrülnek: egyedi pecsét a könyveidbe! Saját ex librist mindenkinek! Tovább
Itt a legmenőbb Harry Potter borító

Itt a legmenőbb Harry Potter borító

A történet előzménye, hogy a Nincs időm olvasni kihívás csoportjába kitett valaki egy linket, ami egy amerikai cég oldaláról mutatott be egy különleges Harry Potter sorozatot, gyönyörű egységes borítókkal. Ezt látta meg a csoportban a kiskunhalasi Barna Ferenc, aki ajándékként 7 kartonlappal érkezett a kihívás első találkozójára. Az ünnepek után végre felkerültek Budapestre a Harry Pottereim, az új könyvespolcom is összeállt, így nem maradt más hátra, minthogy a kötetek új köntösbe bújjanak. Hát íme, ilyen lett! Szerintem gyönyörűek!  

Itt a legmenőbb Harry Potter borító Tovább
Cápák, némi vízhiány és a helyi zsebtolvajok - afrikai kalandjaim (SOK KÉPPEL!)

Cápák, némi vízhiány és a helyi zsebtolvajok - afrikai kalandjaim (SOK KÉPPEL!)

avagy így karácsonyoztam idén

img-0775_1.jpgElképesztő látvány, kora nyári időjárás, cápa-veszélyes óceánpart - ez Fokváros, ahol két éve nem esett az eső. Idén nagyon más volt az év végém. A közösségi oldalaimat (facebook, instagram) követők valószínűleg már jól tudják, hogy Afrikában töltöttem az ünnepeket, távol a családomtól. Néhány képet meg is osztottam itt-ott, de most néhány sort a blogomon is szentelek ennek az utazásnak, mert a máltai beszámolóm is sokakat érdekelt. A Cape Town-ban eltöltött 10 nap maga volt a csoda, kívánom mindenkinek, hogy jusson el ide! Habár leszögezem, a közbiztonság hagy némi kívánnivalót maga után. Összeszedtem az én "legjeimet", néhány érdekességet, és mutatok sok fotót. 

Cápák, némi vízhiány és a helyi zsebtolvajok - afrikai kalandjaim (SOK KÉPPEL!) Tovább
5 legjobb olvasmányom 2017-ben

5 legjobb olvasmányom 2017-ben

img-1029.jpgKöszönhetően a moly.hu-nak, idén is pontosan tudtam vezetni, hogy mikor, mely könyveket olvastam, és a rendszer szorgosan össze is adogatta az oldalakat. Szám szerint 27 kötetet olvastam el, ami több mint hétezer oldalnak felel meg. Hozzáteszem, a 2017-es évben, köszönhetően a Nincs időm olvasni kihívásnak, majdnem kétszer annyit olvastam mint tavaly. Így volt miből válogatnom, amikor összeszedtem a top 5-öm. Akad a listában magyar-, illetve világirodalom, van benne romantikus, és krimi-szerű, lélektani regény is. Jó szemezgetést! .Én ezeket tuti elolvasnám a helyetekben 2018-ban! 

5 legjobb olvasmányom 2017-ben Tovább
7 szuper könyv karácsonyra apáknak, fiúknak

7 szuper könyv karácsonyra apáknak, fiúknak

Ha bajban vagy mit tegyél a fa alá, íme a tippjeim!

ke_pernyo_foto_2017-12-14_12_59_29.pngAz ünnepek közeledtével egyre aktuálisabb sokunk égető gondja, az ajándékozás körüli herce-hurca. Ismerős kérdések lehetnek, a Kinek, mit vegyek? vagy a Ki, minek örülne igazán? Tagadhatatlan tény, hogy egy könyvvel sosem tévedhetsz, mert egy jól kiválasztott kötettel, akár életre szóló élményt, emléket adhatsz. Viszont a választás, nem egyszerű. Próbálok most ebben nektek mégis segíteni. Legutóbb barátnőknek, jó barátoknak gyűjtöttem össze néhány olyan olvasmányt, amelyek szerintem bátran mehetnek a fa alá. Itt a folytatás: most apáknak, vagy akár fiú tesóknak szedtem össze könyveket a piacról. 

7 szuper könyv karácsonyra apáknak, fiúknak Tovább
Íme a kihívás 12 plakátja! Szavazz melyik volt a kedvenc hónapod!

Íme a kihívás 12 plakátja! Szavazz melyik volt a kedvenc hónapod!

Itt a lehetőség, hogy beleszólj a kihívásba: a győztes visszatér 2018-ban!

untitled_collage_2.jpgAz immár 12 hónapja tartó nagy olvasós kihívásunk, a Facebookon verbuvált  "NINCS IDŐM OLVASNI" névre keresztelt projekt az utolsó hónaphoz ért. Elmondásotok szerint volt az évben könnyebb téma, de akadt nehezebb is, amihez nagyobb adag kreativitás kellett. Voltak "közönségkedvencek" is, így például amikor borító alapján kellett választani, vagy amikor megfilmesített történetet kellett könyv formában elolvasni. A kihívás jövőre természetesen folytatódik, újabb 12 téma jön majd januártól, de most arra kérlek titeket, szavazzátok meg, MELYIK VOLT IDÉN A KEDVENC HÓNAPOTOK! Melyik volt a legszimpatikusabb feladat. Nagy a tét, mert a többség által kiválasztott téma VISSZATÉR 2018-BAN! A folytatásban tehát itt a 12 "plakát" a 12 téma, a végén pedig a szavazás! Szólj bele a kihívás folytatásába! 

Íme a kihívás 12 plakátja! Szavazz melyik volt a kedvenc hónapod! Tovább
6+1 tökéletes könyv a fa alá a legjobb barátodnak/barátnődnek!

6+1 tökéletes könyv a fa alá a legjobb barátodnak/barátnődnek!


ke_pernyo_foto_2017-12-11_18_45_46.pngAz ünnepek közeledtével egyre aktuálisabb sokunk égető gondja, az ajándékozás körüli herce-hurca. Ismerős kérdések lehetnek, a Kinek, mit vegyek? vagy a Ki, minek örülne igazán? Tagadhatatlan tény, hogy egy könyvvel sosem tévedhetsz, mert egy jól kiválasztott kötettel, akár életre szóló élményt, emléket adhatsz. Viszont a választás, nem egyszerű. Próbálok most ebben nektek mégis segíteni. Cikksorozatomban ajándéktippeket adok. Ma barátnőknek, jó barátoknak gyűjtöttem össze néhány olyan olvasmányt, amelyek szerintem bátran mehetnek a fa alá. 

6+1 tökéletes könyv a fa alá a legjobb barátodnak/barátnődnek! Tovább
7 könyv, amellyel ráhangolódhatsz a karácsonyra

7 könyv, amellyel ráhangolódhatsz a karácsonyra

Olvasmánytippek karácsonymániásoknak!


ke_pernyo_foto_2017-12-02_0_25_21.pngItt az ideje ráhangolódni a szeretet ünnepére! Ehhez érdemes elővenni egy jó karácsonyi történetet, amellyel el lehet kicsit vonulni, amibe bele lehet merülni, ami segít kicsit az év végi nagy rohanásban átérezni az ünnep hangulatát. Hogy ne azon kapjuk magunkat december 24-én, hogy már túl is vagyunk a szentestén, de a lelkünkben sehol sincs nyoma a szeretet ünnepének. Egy jó könyv - mint mindig - most is bizonyít, hiszen mindenre gyógyír, segít akár a készülésben is. 7 olyan olvasmányt gyűjtöttem össze nektek, amelyekkel ráhangolódhatunk a karácsonyra. 

7 könyv, amellyel ráhangolódhatsz a karácsonyra Tovább
1000 könyvet rejtettek el az országban! Indulhat a kincsvadászat!

1000 könyvet rejtettek el az országban! Indulhat a kincsvadászat!

Nagyot megy a legnagyobb könyvkereskedő a szeretet ünnepe apropóján

ke_pernyo_foto_2017-12-01_13_18_23.pngBaromi jó marketing kampányt dobott össze, és indított el december elsejével az ország legnagyobb könyvkereskedője. A Libri úgynevezett könyvszakértői 1000 könyvet rejtettek el az országban. Egy kávézóban, egy színházban, egy moziszéken, egy étteremben, vagy épp a városi könyvtár egyik polcán. Ráadásul nemcsak Budapesten, hanem az egész országban szórják szét a könyveket, és ehhez még térképet is adnak segítségül. A karácsonyi köteteket egyedi, piros borítójukról lehet felismerni, és a lapjai közé csúsztatva üzenetet is talál a szerencsés megtaláló. Sok sikert a kincsvadászathoz! 

1000 könyvet rejtettek el az országban! Indulhat a kincsvadászat! Tovább